Bijverdienen na het pensioen

Nederlanders gaan steeds later met pensioen. De gemiddelde pensioenleeftijd stijgt sinds 2007, toen de gemiddelde pensioenleeftijd jarenlang rond de 61 lag. In 2015 jaar lag dat al op 64,1 jaar, bijna tweeënhalve maand later dan het jaar daarvoor.

Bijna 13 procent van de Nederlandse 65-plussers heeft tegenwoordig een baan naast het AOW-inkomen. In ons land zijn dat er al meer dan 180.000. Hun aandeel in de beroepsbevolking is de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld, van 1 procent naar 2,4 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Mag ik extra geld verdienen naast mijn AOW?

Extra inkomen naast de AOW heeft geen gevolgen voor de hoogte van de AOW. AOW gaat overigens altijd in vanaf het moment dat je de AOW-leeftijd bereikt. Je betaalt vanaf dat moment ook geen premie meer voor bijvoorbeeld AOW en WIA en houdt dus meer over van elke verdiende euro!

Waarom werken na mijn pensioen?

Werken na de pensionering gebeurt niet alleen om financiële redenen. Veel mensen vinden het belangrijk om wat te blijven betekenen voor de maatschappij. Werken houdt je langer vitaal en je blijft je talenten en contacten benutten.

Werken bij Socialtalk

Bij Socialtalk zijn we altijd op zoek naar mensen met levenservaring. Medewerkers van Socialtalk voeren gesprekken met donateurs van goede doelen. Bij Socialtalk werken vooral 50-plussers. Op basis van leeftijd, persoonlijkheid en levenservaring vinden zij de juiste toon in persoonlijk contact met de donateurs van onze opdrachtgevers.

Heb jij voldoende levenservaring en interesse in het voeren van persoonlijke gesprekken met donateurs? Bekijk onze vacatures en reageer vandaag nog!

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment