Donor Upgrades: bestaande donateurs nog waardevoller maken

Het is essentieel dat je waardevolle donateurs weten hoe blij je bent met hun steun en welke doelen je dankzij hen hebt behaald. Daarom laten we hen dat zien als we voor jou bij hen thuis langs gaan. Als zij ervoor open staan laten we ook zien wat jij concreet kunt doen met meer of hogere donaties.

Versterk de band met je donateurs

Een huisbezoek versterkt de band met je donateurs enorm. Bij deze warme huisbezoeken nemen we de tijd en aandacht die nodig is voor een betekenisvol gesprek. Deze gesprekken zijn doorgaans zeer openhartig en leveren nuttige inzichten op in de beweegredenen, mogelijkheden en persoonlijke omstandigheden van jouw donateurs. Zo bouw je aan een langdurige, waardevolle relatie met je donateurs.

Hogere of bijzondere giften vragen

Als je trouwe donateurs hiervoor openstaan, kun je hogere of bijzondere giften aan hen vragen. Uit onze ervaringen blijkt dat zij na een huisbezoek ontvankelijker zijn voor zulke giftverzoeken. Een ook voor giftverzoeken via andere kanalen, zoals direct mail of telefonisch contact.

Data verzamelen

De donateurs die we voor jou bezoeken waarderen het persoonlijke contact. Bijna 9 van de 10 donateurs (87%) beoordelen onze huisbezoeken positief. Er ontstaan echte gesprekken. Zo verzamelen we belangrijke data en dit helpt om je donateurs (nog) beter te leren kennen. Hiermee kun je het rendement verhogen, ook van direct mailingcampagnes, telemarketing en online campagnes.

Vaste donateurs zijn de drijvende kracht voor je goede doel. Maar mensen worden kritischer en steeds sneller verleid om hun geld aan andere doelen te geven. Bovendien lijken sommige donateurs onbereikbaar. Niet voor Socialtalk.

Bereik ál je donateurs

Wij gaan voor jou thuis langs bij mensen die minstens één keer een gift hebben gedaan, maar van wie geen telefoonnummer of e-mail bekend is of die een blokkade hebben op de telefoon. Wij gaan bij hen langs met de vraag of ze structureel donateur willen worden. Zo bereik je ál je donateurs.

Meerwaarde van structurele steun

In een persoonlijk gesprek vertellen wij de donateurs hoe blij jij bent met de steun en wat jij met een structurele bijdrage nog meer kan doen. Het doel is om van hen trouwe, vaste donateurs te maken.

Als duidelijk is dat een donateur hiervoor openstaat, bieden we aan om jouw goede doel structureel te steunen. We begeleiden de donateur bij het invullen van een machtigingsformulier waarmee ze jou toestemming geven om regelmatig een gift van hun bankrekening af te schrijven. Daarbij lichten we altijd toe dat de donateur ‘in controle’ blijft.

Doorlopende machtiging

Bij de gesprekken maken we zorgvuldig gebruik wat we al van jouw donateurs weten. Dat is een bewezen succesvolle aanpak: gemiddeld 20% conversie van donatie naar doorlopende machtiging. Deze datagedreven huiswerving heeft een uitzonderlijk lage uitval in vergelijking met reguliere deur-aan-deurwerving; zeer weinig donateurs zeggen hun machtiging weer op.

Nieuwe data

De gesprekken leveren ook nieuwe data op. Zo komt uit onze resultaten naar voren dat 73% van de donateurs bij huisbezoek het telefoonnummer geeft.

Natuurlijk verzorgt Socialtalk ook verificatie calls op de door ons geworven donateurs en upgrades en opvolging via e-mail en/of DM.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wij helpen goede doelen met het werven van meer en betere donateurs.

Benieuwd wat Socialtalk voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op!

Heb je interesse of vragen?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

NL: Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.