Van eenmalige gevers naar vaste donateurs

 

Vaste donateurs zijn de drijvende kracht voor je goede doel. Maar mensen worden kritischer en steeds sneller verleid om hun geld aan andere doelen te geven. Bovendien lijken sommige donateurs onbereikbaar. Niet voor Socialtalk.

 

Wij gaan voor jou thuis langs bij mensen die minstens één keer een gift hebben gedaan, maar van wie geen telefoonnummer of e-mail bekend is of die een blokkade hebben op de telefoon. Wij gaan bij hen langs met de vraag of ze structureel donateur willen worden. Zo bereik je ál je donateurs.

 

In een persoonlijk gesprek vertellen wij de donateurs hoe blij jij bent met de steun en wat jij met een structurele bijdrage nog meer kan doen. Het doel is om van hen trouwe, vaste donateurs te maken.

 

Als duidelijk is dat een donateur hiervoor openstaat, bieden we aan om jouw goede doel structureel te steunen. We begeleiden de donateur bij het invullen van een machtigingsformulier waarmee ze jou toestemming geven om regelmatig een gift van hun bankrekening af te schrijven. Daarbij lichten we altijd toe dat de donateur ‘in controle’ blijft.

 

Bij de gesprekken maken we zorgvuldig gebruik wat we al van jouw donateurs weten. Dat is een bewezen succesvolle aanpak: gemiddeld 20% conversie van donatie naar doorlopende machtiging. Deze datagedreven huiswerving heeft een uitzonderlijk lage uitval in vergelijking met reguliere deur-aan-deurwerving; zeer weinig donateurs zeggen hun machtiging weer op.

 

De gesprekken leveren ook nieuwe data op. Zo komt uit onze resultaten naar voren dat 73% van de donateurs bij huisbezoek het telefoonnummer geeft.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wij helpen goede doelen met het werven van meer en betere donateurs.

Benieuwd wat Socialtalk voor jouw organisatie kan betekenen? Wil je meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op!

Heb je interesse of vragen?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

NL: Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.