Deur-aan-deur donateurswerving via QR-code geeft meer vertrouwen en gemak

Bij Socialtalk kunnen prospects zich nu ook inschrijven per QR-code. Handig, want hiermee hebben we een digitale variant op het ‘traditionele’ inschrijfformulier.

Deze innovatie komt voort uit de wens om het inschrijfproces voor nieuwe donateurs te digitaliseren. Socialtalk ontwikkelde het QR-code concept in samenwerking met de online afdeling van Mindwize. Gebruikersgemak en snelheid waren belangrijke voorwaarden bij de ontwikkeling..

Testen & optimaliseren met inschrijven via QR-code

Voordat we inschrijven per QR-code breed aanbieden, is het nieuwe inschrijfproces uitgebreid getest. De testresultaten onder nieuwe donateurs en deur-aan-deur fondsenwervers waren positief: mensen snapten snel wat de bedoeling was. Een bijkomend voordeel van deze manier van inschrijven is dat het extra vertrouwen lijkt te geven bij de nieuwe donateurs. Dat zit zo: de donateurs scannen de QR-code met hun eigen telefoon of tablet. Ze geven daarbij niet hun bankgegevens aan een ‘vreemde’, maar hebben de regie in eigen handen.

De komende periode blijven we goed monitoren hoe het inschrijven van donateurs per QR-code verloopt. We verwachten nog meer goede testresultaten, waaronder lage uitvalpercentages omdat donateurs via dit proces meer de regie krijgen en dus bewuster kiezen voor hun bijdrage aan het goede doel.

Doneren per QR-code in 3 stappen

Zo werkt het inschrijven via QR-code:Deur-aan-deur donateurswerving via QR-code

  1. De nieuwe donateur scant de QR-code die op de werfpresentatie staat. Via de QR-code komen ze op een online inschrijfformulier terecht. Daar kiezen ze zelf de hoogte van het donatiebedrag.
  2. Donateurs vullen zelf hun NAW-gegevens en bankgegevens in op de eigen telefoon of tablet.
  3. Na klikken op de ‘doneer’-knop, is de donateur ingeschreven. Zowel de donateur als de werver ontvangen direct een bevestigingsmail van de gemaakte afspraak. Deze nemen ze samen door.

Vanuit Socialtalk willen we graag meer opdrachtgevers aansluiten op dit nieuwe concept. Interesse of meer weten over het werven via QR-code? Neem dan contact op met Dyonne Kemper via dyonne@socialtalk.nl of bel: 06- 25142304.

Wil je de mogelijkheden bespreken voor de inzet van Socialtalk voor jouw organisatie?